XV. ročník medzinárodného halového futbalového turnaja nepočujúcich žiakov do 16 rokov skončil. A čo ďalej?

20.07.2007 Prešov

V dňoch 24. -30. júna 2007 sa uskutočnil pod patronátom predsedu Národnej rady SR p. Pavla Pašku a ministerky práce, sociálnych vecí a rodiny p. Viery Tomanovej jubilejný XV. ročník futbalového turnaja nepočujúcich detí ...
Spoluorganizátorom tohto úspešného športového podujatia boli Ministerstvo školstva SR, Prešovský samosprávny kraj, Mestský úrad v Prešove a Združenie organizácií detí a mládeže so sluchovým postihom v SR.
Tento turnaj mal u všetkých zúčastnených krajín veľký ohlas. Informácie o jeho priebehu žiadali od nás aj krajiny, ktoré nám poslali prihlášky, ale z rôznych príčin sa nemohli zúčastniť (Alžírsko, Ghana, Guinea, Turecko, Zambia, Zimbabwe).
Naše športové podujatie malo vysokú športovú úroveň aj vďaka aktívnej materiálnej a finančnej pomoci z Provident Financial, s.r.o. , Medzinárodného Visegrádskeho fondu, NEFO fondu Prešovského samosprávneho kraja n.f. , U. S. Steelu Košice, s.r.o. , HVB Bank Slovakia, a.s. , Komunitnej nadácii Prešov, Komunitnej nadácii Veľký Šariš, Občianskej voľbe pivovaru Šariš, Slovenskému futbalovému zväzu a ďalším. Zvlášť sa chceme poďakovať za osobnú angažovanosť poslancovi NR SR a riaditeľovi úradu Prešovského samosprávneho kraja p. Stanislavovi Kubánekovi, poslancovi NR SR a splnomoc-nencovi vlády SR pre mládež a šport p. Dušanovi Galisovi a poslancovi NR SR a medzinárodnému futbalovému rozhodcovi FIFA p. Ľubošovi Micheľovi.
A čo ďalej?
Členovia výboru OZ Športový klub nepočujúcich detí so sídlom v Prešove začali s prípravnými prácami na budúcoročný športový festival nepočujúcich futbalistov. Pripravujú propozície, prihlášky a ďalší materiál, ktorý budú postupne odosielať do viac ako 85 krajín sveta. Veríme, že aj XVI. ročník v roku 2008 bude tak úspešný ako všetkých doterajších pätnásť. Uvažuje sa, že namiesto turnaja sa uskutočnia I. Majstrovstvá Európy nepočujúcich žiakov do 16 rokov. O tom by sa malo rozhodnúť v druhej polovici tohto mesiaca na zasadnutí Európskej federácie nepočujúcich športovcov vo Viedni.
Vladimír Kohút
 

Vyberte región

mark